MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU

Yüz Yüze Alan Dersleri Ek Sınavları Duyurusu

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Açık Öğretim Okulları İş ve İşlemleri konulu, 10.01.2020 tarih ve 750563 sayılı Genelgesinin 7. maddesine istinaden 5-11 Şubat 2024 tarihleri arasında ek sınav yapılacaktır. Genelge'nin ilgili 7. maddesi: "Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri için; devamsızlık hariç başarısız olduğu her yüz yüze eğitim dersinden dönem sonlarında sınav yapılır. Bu sınavlar, örgün ortaöğretim kurumlarının sorumluluk sınavlarıyla ilgili mevzuata uygun olarak gerçekleştirilir."

Buna göre;

Öğrenciler, bu sınavlarda; hiç almadıkları veya devamsızlıktan başarısız oldukları derslerin sınavlarına kesinlikle giremezler.

Öğrencilik durumu "aktif, donuk, silik" durumundaki tüm öğrenciler; sınavların yapıldığı tarih itibarıyla son dönem dâhil önceki tüm dönemlerde devam edip başarısız oldukları bütün yüz yüze eğitim alan ders/derslerinden girebileceklerdir.

Bu sınavlar için; şartları tutup sınavlara girmek isteyen öğrencilerden dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Ek sınavlardan 45 ve üzeri puan alan öğrenciler başarılı sayılır.

Son Başvuru Tarihi : 2 Şubat 2024

Sınav Tarihleri : 5-11 Şubat 2024